Възпитаниците на Стопанска академия от Випуск`2013 получиха своите магистърски дипломи

В Стопанска академия „Димитър А. Ценов”  се проведоха официалните церемонии по връчване на дипломите на завършилите студенти в образователно-квалификационна степен „Магистър” – випуск `2013. Близо 1800 са абсолвентите от 40 магистърски програми в редовна и дистанционна форма на обучение, които получиха дипломите си на церемониите, състояли се от 27 до 30 април 2015 г.

Приветствия към дипломантите от името на Ректора на Стопанска академия – проф. д-р Величко Адамов и от академичното ръководство на отделните церемонии бяха поднесени от зам.-ректора по студентска политика и академично развитие – проф. д-р Теодора Димитрова, както и от зам.-ректора по обучение и научни изследвания   проф. д-р Любен Кирев.


Първата церемония откри проф. д-р Т. Димитрова,  поздравявайки с успешното дипломиране в ОКС „Магистър“ присъстващите в аудиторията абсолвенти и гостите на тържествата. В своето обръщение тя подчерта огромния смисъл и значимост на избора на дипломантите да продължат своето обучение именно тук, в Стопанска академия, дала вече над 150 000 специалисти в икономиката и управлението на страната ни. Пожела им завинаги да носят в сърцата си свищовската Алма Матер, в чието голямо семейство те вече са неразривна част. „Ние в Стопанска академия ви подарихме криле, имайте куража на птиците, за да летите нависоко“, призова тя, завършвайки със сърдечното благопожелание „На добър час и Бог да е с вас!“.

На част от следващите тържествени церемонии своите поздравления към абсолвентите поднесе и проф. д-р Любен Кирев, заместник-ректор „Бакалавърско и магистърско обучение“. Изтъквайки част от признанията за Стопанска академия в национален и международен аспект, проф. Кирев изрази дълбоката си увереност за успешната им реализация, с оглед постигнатите високи резултати при тяхната подготовка и обучение.

Доц. д-р Николай Нинов, директор на „Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността“, представи пред дипломантите проекта на центъра, свързан с Асоциацията на възпитаниците на СА „Д. А. Ценов“ – Свищов (Алумни асоциация), призовавайки ги да подкрепят благородната инициатива и станат пълноценни нейни членове. 

Своите поздравления към абсолвентите поднесе и доц. д-р Михаил Чиприянов, директор на Център за дистанционно обучение и Център за магистърско обучение – редовна форма. Наред с благопожеланията за успешна професионална и личностна реализация, той припомни факта, че стартиралата през 1999 г. дистанционна форма на обучение, само с 45 студенти,  към днешна дата тя е дала възможност на 25 000 студенти да се дипломират в  ОКС „Магистър”. Само през последните години в системата за дистанционно обучение на Стопанска академия са регистрирани логвания от 114 държави от всички континенти на света. Това единствено досега постижение за висше училище в България поставя Стопанска академия на безспорна водеща позиция в страната ни по брой обучени студенти в дистанционна форма и по развивани магистърски програми.


Дипломите на абсолвентите от випуск `2013 г. бяха връчени от ръководителите на водещите катедри, както и от ръководители на водещи магистърски програми по специалности.


Като своеобразна еманация на тържествения дух и приповдигнато вълнение и емоционалност на церемониите, бяха финалните снимки на випускниците пред емблематичната сграда на Ректората, с ритуалното хвърляне на магистърските барети, както и пред паметника на Дарителя – Димитър А. Ценов.